OM OSS:

Zienerfilharmonien har sitt utspring fra orkestergraven på Kvennstuguteateret i Vallset. De har tatt tak i dansemusikken som ble spilt på storgårdene på Hedmarken, og hentet fram komposisjoner fra lokale komponister. Slektskapet mellom Hedmarken og Wien blir tydelig, når orkesteret spiller dansemusikk av brødrene Schrammel og andre wienerske komponister.

Orkesterets noe uvanlige besetning er også inspirert av wienerske danseorkestere. Kombinasjonen av fiolin, klarinett og trekkspill gir mange spennende klangmuligheter. Zienerfilharmonien spiller også musikk innenfor andre sjangere, som f.eks. ungarsk dansemusikk og tango.

Når du vil ha lokal forankret musikk litt utenom det vanlige, er vi klare til oppdrag.

Torgeir Ziener er Zienerfilharmoniens musikalske leder. Han er bosatt i Ottestad i Stange, og jobber ved Stange vgs, der han underviser i klarinett, ensembleledelse og dirigerer musikklinjens kor. Han har gjennom mange år fordypet seg i Storgårdsmusikken, og kåserer ivrig på våre konserter om 1800-tallets hedmarkskomponister.

Maren Bjørnstad er Zienerfilharmoniens fiolinist og konsertmester. Hun har tråkket sine musikalske barnesko i Vallsets mangfoldige kulturliv. Når hun ikke øver til neste konsert, jobber hun som lege på Hamar sykehus. Vårt publikum kan dermed føle seg trygge. Det er en lege til stede i salen!

Halvard Bjørkås spiller stort sett etterslag, og er fornøyd med det. Han er bosatt på Stavsberg i Ringsaker, jobber endel hos biskopen i Hamar og ganske mye som Musikkdetektiv. Når han ikke spiller gitar er han alt mulig-mann og lager websider og program for Zienerfilharmonien.

Morten Sand bruker trekkspillet sitt til å fylle ut fiolin- og klarinettstemmene på en særdeles smakfull måte. Det er verdt å sette på CD-en Ballets konger, for bare å høre på hva Morten gjør på trekkspillet. Fra sitt hjem i Vallset hender det også at han tar med seg piano på våre konserter. Mellom slagene er han ingeniør i Hedmark fylkeskommune.

Morten Strypet er et musikalsk fjell - stødig og alltid til stede. Han kommer fra Folldal, og bor på Hamar der han jobber som lærer. Hvordan han har tid til det, kan man lure på, for Morten spiller stort sett med det som kan krype og gå av band i Hamarområdet.